Skip to content Skip to footer

Met een peukje roken komen de beste ideeën naar boven

Ben jij een online marketeer die het brein graag aan het werk zet? Veel marketeers gebruiken rookpauzes en rookmomenten om na te denken over campagnes die ze moeten en/of willen uitvoeren en in gezelschap is de rookpauze een ideaal moment om even over een opdracht te sparren. Met een peukje roken komen vaak de beste ideeën naar boven, maar echt gezond is het niet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de meerokers! Heb je daar wel eens aan gedacht? In dit blog vertellen we hier iets meer over.

Roken is slecht voor de gezondheid

We hoeven het jou vast en zeker niet te vertellen, maar we doen het toch. Roken is slecht voor gezondheid. Sigaretten, pijp, sigaren en zelfs e-sigaretten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Zelfs met fatale afloop. De kans op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, hartstilstanden en longziekten zijn vele malen groter wanneer je rookt. Ook de kans op het krijgen van longkanker is 20 tot 30 procent groter wanneer je rookt. Maar je brengt ook de gezondheid van anderen in gevaar. Meeroken is minstens net zo slecht al dan niet slechter voor de gezondheid als voor iemand die zelf rookt.

Geen plek meer om te roken

Het is dan ook niet zo vreemd dat het niet meer is toegestaan om op de werkvloer of in publieke ruimte te roken. Waar je voorheen nog wel de kans had om op het werk gebruik te maken van een speciale rookruimte of een rook kantine, zijn deze faciliteiten niet langer meer toegestaan. Ook buiten roken wordt vaak door de werkgever zelf niet meer toegestaan. Omdat dit het imago van het bedrijf kan schaden. Met andere woorden; je hebt ook helemaal geen plek meer om een peuk op te steken!

Overlast

Roken veroorzaakt overlast. Het is niet alleen schadelijk voor de gezondheid van de zogenaamde meerokers, maar rookoverlast buren zorgt ook voor vieze geuren in huis en nicotine aanslag op muren, plafonds, ramen en kozijnen. Het is toch van de zotte dat je buurman of buurvrouw continu met een sopje in de weer moet, omdat jij op je balkon regelmatig een peuk opsteekt? Voor jou is het een ideaal rustmoment, maar voor je buren kan dit een flinke stoorzender zijn. Wees je hier ook bewust van!

Wat kun je doen tegen rookoverlast?

Heb jij zo’n buurman of buurvrouw die regelmatig in de tuin of op het balkon staat te roken en heb je er last van? Dan kun je natuurlijk een gesprek aanknopen. Om te kijken of jullie gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen. Maar je kunt ook je huis goed (laten) isoleren en goed ventileren. Zodat de vieze rook geur weer verdwijnt. Ook een luchtreiniger biedt uitkomst, want deze apparaten zuiveren de lucht. Daarnaast wordt de geur ook geneutraliseerd. Je kunt er ook voor kiezen om een expert in te schakelen. Die onderzoekt waar de kansen liggen om de overlast tegen te gaan en om oplossingen aan te dragen om de rookoverlast te beperken of te voorkomen.