Je bereik maximaal vergroten hoe doe je dat eigenlijk? Op welke manieren kun je je doelgroep bereiken en nieuwe klanten naar je website of winkel halen. Door de komst van het internet en sociale media zijn er honderden manieren om dit voor elkaar te krijgen. Maar welke manieren werken wel en welke werken niet. Dat verschilt natuurlijk ook per bedrijf en branche waarin je opereert. Daarom geven we jou de 6 beste tips voor maximaal bereik vergroting.

1. De kracht van sociale media.

Bereiken van je doelgroep kun je op verschillende manieren doen. Een van deze manieren is sociale media. Dit kan aan de ene kant via organische berichten. Je maakt een facebookpagina aan voor je bedrijf. Hier kun je zelf berichten op plaatsen en klanten kunnen hier vragen stellen. Daarnaast kun je ook berichten promoten direct naar je doelgroep. Op deze manier kun je potentiële klanten bereiken via sociale media.

2. Instagram de nieuwe opkomer

Naast Facebook is tegenwoordig instagram ook een medium die veel door bedrijven gebruikt wordt. Het delen van afbeeldingen op de feed of juist via verhalen. Op instagram heb je ook de mogelijkheid om berichten te promoten. Deze berichten worden getoond aan de door jou vooraf ingestelde doelgroep.

3. TikTok is het interessant voor jouw bedrijf?

Het allernieuwste social platform wat vooral door de jeugd gebruikt wordt is TikTok. Voor veel bedrijven is het nog zoeken hoe ze TikTok optimaal in kunnen zetten voor het vergroten van het bereik. Daarnaast is het ook lastig meetbaar hoeveel sales of winkel bezoeken uit TikTok komen. Het is afwachten of dat dit in de toekomst gaat veranderen. Het is namelijk tegenwoordig wel mogelijk om te adverteren op TikTok. Deze advertenties zijn wel meetbaar.

4. Ouderwetse Google zoek advertenties

Voor het vergroten van je bereik is het gebruik maken van ouderwetse Google zoek advertenties onmisbaar. Met Google zoek advertenties target je een doelgroep die op zoek is naar jouw product of dienst. Maar die misschien niet op je website zouden komen omdat je met seo niet op plek 1 van de zoekresultaten staat. Met ads kun je dit wel garanderen. Wil jij groeien met online marketing bekijk dan vandaag nog de mogelijkheden.

Schrijven van blogs met relevante informatie

Het schrijven van blogs is een interessante manier om je doelgroep te bereiken. Verkoop je bijvoorbeeld witgoed producten zoals wasmachines. Dan is het schrijven van een blog hoe het beste een wasmachine kunt onderhouden zodat hij langer meegaat informatie waar de klant iets aan heeft. Daarnaast komen ze direct op je site waardoor het goed mogelijk is dat je top of mind blijft, mocht er behoefte zijn aan nieuwe wasmachine.

Radio of tv-reclame interessant?

Wil je de massa’s bereiken kan dit nog steeds het makkelijkste met een tv of radio campagne. Hierbij is een radiocampagne een stukje betaalbaarder dan tv. Door het toepassen van een tv of radio campagne is het goed mogelijk dat je merk in een klap bekend is in de nederlandse markt. Denk bijvoorbeeld aan Verisure alarm systemen.