Een website is belangrijk voor de bedrijfsvoering. Ten eerste heeft een site een grote promotionele waarde. Maar ook als verkoopkanaal spelen websites een steeds grotere rol. Duizenden bedrijven hebben niet eens meer een winkel, maar zijn voor de omzet afhankelijk van de producten die via een webshop worden verkocht. Het is mede afhankelijk van de omvang van het bedrijf hoe ingewikkeld en technisch geavanceerd de website moet zijn. Als je op zoek gaat naar een nieuw webhosting pakket is het goed om daar aandacht aan te besteden, en niet alleen een keus te maken op basis van de prijs.

Tarieven

Bij een webhosting pakket wordt soms gestunt met prijzen. Je kunt daar uitstekend gebruik van maken, maar wees voorzichtig. Kies niet voor een provider met en slechte reputatie. Want je hebt er niets aan als je site heel traag is of als je site regelmatig niet bereikbaar is. Uiteindelijk bepaalt een goed functionerende snelle website voor een groot deel hoeveel bezoekers er naar je website komen. Kies dus voor een webhosting pakket dat aan alle technische eisen voldoet en waarbij je een server gebruikt met voldoende capaciteit voor het verwachte aantal bezoekers. Uit de reviews van andere klanten van de provider kun je opmaken of deze voldoende continuïteit en service biedt.

Domeinnaam

Een site kan alleen goed worden gevonden als je kiest voor een duidelijke en herkenbare domeinnaam. Voor een hondentrimsalon kun je bijvoorbeeld de naam ‘hondensalon’ kiezen. Dat kan alleen als die naam niet door iemand anders is geregistreerd. Bij WebOké op de site staat een simpele tool voor de domeinnaam checken. Dat wil zeggen dat je gratis kunt kijken is welke domeinnamen nog vrij zijn. Als je ‘hondensalon’ in het zoekveld invoert krijg je in een overzicht te zien welke extensies nog vrij zijn. Daarvan kun je er één kiezen en de domeinnaam registreren.