Wat is SEO ook al weer? SEO staat voor Search Engine Optimalization. Een SEO tekst is een tekst die in zoekmachines op het internet goed gevonden kan worden. Dat betekent dat ze op de eerste pagina van de zoekmachine komen (de top tien). Dit kun je zelf doen, maar als je dit goed wilt laten doen kun je ook een online marketing bureau inschakelen.

Zoekwoorden en titels in een SEO tekst

Het uiteindelijke doel van jouw SEO tekst is om gevonden te woorden in een zoekmachine. Maar wat zoeken mensen eigenlijk? Dit kan je onderzoeken, zodat je weet hoeveel mensen per maand zoeken op een bepaald zoekwoord. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld: Google trends. Het beste zoekwoord dat je kan kiezen wordt veel gebruikt. Om het zekere voor het onzekere te nemen kan je meerdere zoekwoorden gebruiken in je tekst. Kies voor een tweede zoekwoord bijvoorbeeld een synoniem van je eerste zoekwoord. Zo krijg je iedereen die op dat onderwerp zoekt naar jouw website. De zoekmachines reageren uitermate goed op zoekwoorden of een zoekwoord in een titel. Voorkom daarom een titel die niet het longtail of shorttail zoekwoord bevat.
Eén woord of meerdere woorden
De zoekwoorden kan je opdelen in “shorttail” en “longtail” zoekwoorden. De shorttail zoekwoorden bestaan uit één woord en de longtail zoekwoorden bestaan uit meerdere woorden.

SEO tekst en zoekmachines

Om een tekst in de top tien van een zoekmachine te krijgen moet je voldoen aan een aantal belangrijke regels om goed gevonden te worden..

  • Het zoekwoord moet ongeveer 4% van alle woorden in je tekst bevatten. Niet meer en niet minder!
  • Andere (gerenomeerde) websites moeten een link bevatten naar jouw pagina.
  • Een veel gezocht zoekwoord is belangrijk.
  • Zorg voor zoekwoorden in de titels.

Een SEO Tekst schrijven

Een tekst heeft altijd drie delen: een begin, een middelstuk en een eind. Elke seo specialist pakt een tekst schrijven op zijn eigen manier aan. Vaak schrijven de schrijvers eerst het middelstuk. Daarna het eindstuk of samenvatting en tot slot de inleiding.
Waarschuwing: Zet nooit meer dan 4% van je tekst in zoekwoorden. Bij teksten boven de 4% aan zoekwoorden heb je de kans dat Google je tekst als reclame of onlogisch bestempeld. Een SEO tekst schrijven lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Waar je op moet letten zijn de regels die een SEO tekst succesvol maken. Een zoekwoord dat veel gezocht wordt moet in 4% van de woorden voorkomen. Je moet veel links vanuit andere websites hebben, en de titels van je tekst en kopjes moeten het zoekwoord bevatten.